200 gr unt, 2 linguri cacao, 10 buc. oua, 550 gr zahar, 1 kg faina alba, 50 gr drojdie,
2 pliculete zahar vanilinat, 1 varf de cutit de sare, 1 lingurita coaja de lamaie rasa,
350 ml lapte de vaca,
100 gr smantana ardeleneasca Covalact, 25 ml esenta de rom,
1 lingurita coaja de portocala rasa, 300 gr nuca macinata
2 buc. galbenusuri de ou (pentru ungerea cozonacilor)
Mod de preparare:
Se prepara maiaua: 2 linguri de faina, cu 3-4 de linguri de lapte fierbinte se amesteca pana cand devin ca o pasta.
Drojdia se inmoaie cu 2 linguri de lapte caldut, se amesteca cu 1 lingurita de zahar, cu 1 lingura de faina si se lasa la crescut. Dupa ce a crescut drojdia se amesteca cu faina cu lapte, dupa care se lasa la crescut.
Se separa cele 10 oua, iar galbenusurile se amesteca cu 150 gr de zahar si sarea, pana capata o consistenta smantanoasa si se deschid la culoare.
Dupa ce maiaua a crescut, se pune intr-un lighean faina cernuta, amestecul de galbenusuri cu zahar, smantana, 5 albusuri, untul topit, 250 ml lapte caldut, 150 gr zahar, maiaua, rom, coaja de lamaie si de portocala si se framanta. Se aseaza coca intr-un loc caldut si se lasa la crescut 2 ore.
Umplutura: se pun intr-un vas 100 ml de lapte pana se infierbanta, apoi se adauga 250 gr zahar. Dupa ce s-a topit zaharul, se adauga nuca macinata, cacaoa, zazaharul vanilinat si 5 albusuri batute. Cozonacii umpluti se coc 2h
Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact.
Adaugam esentele si amestecam bine.
Din aceasta compo ...
Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...