Mai multe rețete

Cozonac moldovenesc

Ingrediente:

1 kg de faină
16 ouă
250 de unt Covalact de Tara,
300 ml lapte
50 grame drojdie proaspătă
300 gr zahăr
2 fiole esenţă de vanilie
200 ml rom
1 linguriţă de sare
coaja unei lămâi
coajă unei portocale
100 g Smantana Ardeleneasca
200g stafide.
Mod de preparare:

Se cerne faina. Pentru a prepara maiaua, se opăresc 4 linguri de faină cu circa o jumătate de cană de lapte şi se bate bine cu o lingură de lemn pentru a face o cremă fină.Se răceşte puţin, se adaugă drojdia frecată cu o linguriţă de zahăr şi cu puţin lapte. Se acoperă vasul cu un şervet de bumbac şi se lasă la crescut, într-un loc cald. Gălbenuşurile de ou se pun direct în vasul mare în care se va frământa cozonacul. Se bat bine cu sarea, romul, esenţa de vanilie, coaja de lămâie şi de portocală şi jumătate din zahăr.Când maiaua a crescut şi şi-a dublat volumul, se pune în vasul cu gălbenuşuri, se amestecă bine, cu o lingură de lemn. Se încorporează treptat faina, apoi untul topit , iar la sfârşit se pune restul de zahăr. Aluatul trebuie să fie moale. Se framanta, până când începe să facă băşici . După ce îşi dublează volumul,se imparte in doua, se presara stafide inmuiate, se ruleaza usor, se aseaza in tavile unse ,se lasa iar la crescut.se ung cu albus batut usor si se coc .
În bucătărie la Chiva
Placinta cu branza si iaurt

Placinta cu branza si iaurt

Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact. Adaugam esentele si amestecam bine. Din aceasta compo ...
Tot articolul
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Tot articolul
Drob

Drob

Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Tot articolul
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...
Tot articolul