Cozonac moldovenesc
Mai multe rețete

Cozonac moldovenesc

Ingrediente:

1 kg faina
3 oua
50g drojdie
250ml ulei
300g zahar
500ml lapte
Coaja rasa de lamaia
2 plicuri zahar vanilat
2 linguri Cacao
200g Rahat
100g Stafide
200g nuca
1 lingura mac
Mod de preparare:

Se face maiaua pentru aluat din drojdie, 1 lingura faina, 1 lingurita zahar si putin apa calduta. Se lasa sa creasca. Laptele se incalzeste putin peste care se adauga zaharul vanilat, coaja de lamaie rasa, zaharul, 3 galbenusuri frecate cu putina sare. Peste faina se adauga drojdia si putin cate putin lapte cu retul de amestec. Dupa ce se omogenizeaza se framanta treptat cu ulei. Se lasa la dospit cca o ora.
Umplutura: nuca pisata ,cacao, rahat cubulete, stafide – se amesteca totul pana obtinem o crema. Dupa ce s-a dospit aluatul se imparte in 2 – reteta e pentru 2 cozonaci – apoi aluatul se intinde, se adauga umplutura, se ruleaza si il punem in tava unsa cu ulei si se lasa la dospit. Dupa ce au crescut se ung cu ou batut si se presara mac deasupra. Se pune la cuptor. Pofta buna!
În bucătărie la Chiva
Placinta cu branza si iaurt

Placinta cu branza si iaurt

Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact. Adaugam esentele si amestecam bine. Din aceasta compo ...
Tot articolul
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Tot articolul
Drob

Drob

Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Tot articolul
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...
Tot articolul