1 kg faina
600 ml lapte
200 gr zahar
4 galbenusuri
50 gr drojdie proaspata
50 gr unt
1 lingurita sare
esenta rom
coaja de lamaie si portocala
pentru umplutura:
4 linguri cacao,6 linguri de nuci pisate,2 linguri de stafide
4 linguri zahar
pentru uns:
1 galbenus
3 linguri lapte
Mod de preparare:
Punem faina si sarea intr-un vas. dizolvam zaharul si drojdia in laptele caldut si le lasam sa dospeasca. Adaugam peste faina si amestecam. Punem galbenusurile si incepem sa framantam cu mana. Adaugam treptat untul topit.
Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.Rasturnam aluatul pe suprafata de lucru unsa cu putin ulei, framantam usor si formam sase bile de aluat.Intindem in forma de dreptunghi bilele de aluat.
Amestecam cacao cu zaharul,nucile pisate si stafidele tinute in prealabil in rom si o presaram pe intreaga suprafata a dreptunghiului de aluat. Rulam fiecare dreptunghi de aluat strans, ca pe o rulada.Impletim cele trei rulouri si le prindem la capete. Asezam cozonacii in tava tapetata cu hartie de copt si lasam la dospit cam jumatate de ora.Batem galbenusul si laptele si ungem cu el cozonacii.Dam la cuptor pentru aproximativ o ora.Ungem cu sirop din apa cu zahar. Lasam sa se raceasca apoi taiem felii.
Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact.
Adaugam esentele si amestecam bine.
Din aceasta compo ...
Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...