Mai multe rețete

Cozonac grecesc Tsoureki

Ingrediente:

250 ml apa calduta
coaja de la o portocala
50 gr drojdie proaspata
150 gr unt nesarat
240 gr zahar
3 oua
800 gr faina pt cozonac
vanilie de la o jumatate de pastaie
5 gr mastic pudra
5 gr mahlab pudra
1 galbenus pt ungerea cozonacilor
Mod de preparare:

Punem toata faina intr-o oala mare. Facem o gaura in mijloc, adaugam drojdia facuta bucatele si apa calduta. Amestecam putin, acoperim cu putina faina si lasam la crescut, la loc caldut si ferit de curent. Eu aprins cuptorul la 50 de grade si am pus oala acolo. Am acoperit-o cu un prosop si am lasat-o jumatate de ora.In acest timp, am batut zaharul cu untul si vanilia. Cand compozitia a devenit moale si spumoasa, am adaugat ouale pe rand, mixand continuu.Am adaugat apoi, mastic si mahlab.Am scos oala cu faina si drojdia din cuptor, am adaugat unul si coaja de portocala si am framantat cu mana pana cand aluatul nu s-a mai lipit de oala.Am lasat 1 ora si jumatate sa creasca aluatul. (tot la cuptor, la 50 de grade, acoperit cu prosop) Am impartit aluatul in 8 parti egale si am impletit 2 cozonaci.-am pus in tava de la cuptor, pe care am tapetat-o cu hartie de copt, i-am uns cu ou si i-am bagat iar in cuptor, la crescut. I-am lasat aprox 35 de minute, dupa care am dat cuptorul la 180 grade
În bucătărie la Chiva
Placinta cu branza si iaurt

Placinta cu branza si iaurt

Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact. Adaugam esentele si amestecam bine. Din aceasta compo ...
Tot articolul
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Tot articolul
Drob

Drob

Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Tot articolul
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...
Tot articolul