Mai multe rețete

Cozonac cu rahat si cacao

Ingrediente:

1 kg faina 500 ml lapte 4 oua 200 gr zahar 100 gr unt Covalact de Tara 14 gr drojdie uscata sau 50 gr de drojdie proaspata rahat,cacao esenta de rom,coaja de lamaie, un praf de sare stafide
Mod de preparare:

Se face o maia din drojdie,1 lingura de faina si un pic de lapte caldut.Se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul. Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le frecam cu zaharul si un praf de sare pana se albesc.Incalzim laptele si il punem peste galbenusuri.Adaugam esenta de rom si coaja de lamaie. Adaugam faina treptat pana o incorporam pe toata.Tot in acest aluat putem adauga stafide inmuiate in rom.Incalzim untul si punem cate un pic,pana se incorporeaza tot in aluat. Acoperim aluatul si il lasam la crescut,circa 40-45 de minute,la loc calduros. Jumatate din albusuri le amestecam cu zahar si cacao,pana devin ca o crema. Dupa ce aceste a crescut,se imparte in doua parti.Prima parte se imparte si ea in doua.Pe fiecare se pune din amestecul de cacao si rahat.Se ruleaza si se impletesc ambele rulouri.Se pun in tava de cozonac tapetata cu hartie de copt si se lasa sa mai creasca. dupa ce a crescut se unge cu 1ou amestecat cu 2 linguri de zahar si se introduce la cuptor 45 min.
În bucătărie la Chiva
Placinta cu branza si iaurt

Placinta cu branza si iaurt

Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact. Adaugam esentele si amestecam bine. Din aceasta compo ...
Tot articolul
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Tot articolul
Drob

Drob

Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Tot articolul
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...
Tot articolul