Aluat:
1 kg faina
50 g drojdie
250 g zahar
500 ml lapte
200 g unt
5 galbenusuri
1 lingurita rasa de sare
coaja rasa de la o lamaie
esenta vanilie
Umplutura:
400 g nuca macinata
3-4 linguri de cacao
zahar
esenta de rom
3-4 albusuri batute spuma
300g rahat taiat cubulete
Mod de preparare:
Se pune faina intr-un bol.Laptele,zaharul si vanilia se pun pe foc pana se dizolva complet zaharul.Intr-un bol se zdrobeste drojdia cu furculita,se adauga putina faina si 2-3 linguri de lapte caldut.Galbenusurile se freaca cu sare si coaja de lamaie si se adauga in faina. Incepem framantatul si ne ajutam de untul topit cam 30 minute.Acoperim cu un prosop curat si lasam la crescut,in loc cald,ferit de curent,1 ora si jumatate.Aluatul se framanta in acest mod de 3 ori pentru ca astfel cozonacul sa fie pufos.La umplutura amestecam nuca cu zaharul,apoi cacaoa,esenta rom si incorporam in albusurile spuma. Dupa ce a crescut,impartim aluatul in 4 parti egale.Luam prima bucata si o intindem cu mana,punem umplutura deasupra, rahatul taiat si rulam.Procedam la fel si cu celelalte foi si impletim cozonacul in doua, apoi il asezam in tava tapetata cu hartie de copt.Se mai lasa la crescut circa 30 min,apoi se ung cu galbenus,se presara susan,se introduc in cuptorul preincalzit apx 45 min.
Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact.
Adaugam esentele si amestecam bine.
Din aceasta compo ...
Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...