4 oua,un pachet unt Covalact
800 g - 900 g faina,
200 g zahar,
un praf de sare,
2 linguri drojdie uscata,
250 ml lapte,
200 ml ulei,
coaja rasa de la o lamaie,
esenta de vanilie.Umplutura:
14 linguri nuca macinata,
70 g stafide,
2-3 linguri cacao,
8 linguri zahar,
8 linguri lapte,
esenta de vanilie.
Mod de preparare:
Se bat ouale usor (3 oua si un albus, 1 galbenus l-am pastrat pentru uns cozonacii), se adauga zaharul si un praf de sare. Separat, se cerne 1 cana din cantitatea de faina. Se pune drojdia intr-o cana, se amesteca cu 1 lingura de faina si 1 lingurita de zahar si se toarna putin lapte cald peste ea (laptele sa nu fie fierbinte!). Se lasa sa creasca 5 min, la cald.
Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact.
Adaugam esentele si amestecam bine.
Din aceasta compo ...
Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...