Pentru aluat:
500 g faina
150 g zahar
200 ml lapte
100 g margarina
3 galbenusuri
1 plic zahar vanilat
1/2 lingurita de sare
coaja de la o lamaie
25 g drojdie proaspata sau 7 g drojdie uscata
Pentru umplutura:
200 g miez de nuca
50 g de zahar
30 g stafide
3 albusuri
2 linguri de cacao
o lingurita de esenta de rom
Mod de preparare:
Se pregateste maiaua - se dizolva drojdia in 4 linguri de lapte caldut, se amesteca cu 3 linguri de faina si se lasa la crescut 10-15 minute.
Intr-un castron se pun faina, zaharul, galbenusurile de la 3 oua, zaharul, zaharul vanilat, sarea, coaja rasa de la o lamaie si laptele caldut. Se amesteca, dupa care se adauga si margarina topita.
Aluatul se lasa la crescut timp de o ora.
Pentru umplutura se bat albusurile spuma tare, se adauga 50 g de zahar, nuca maruntita, cacao, stafide si esenta de rom.
Se unge spatiul de lucru cu ulei, dupa care se imparte aluatul in doua parti egale. Fiecare parte se intinde cu mana pana cand are aproximativ 0,5 cm grosime, dupa care se da cu jumatate din umplutura de nuca si stafide preparata si se ruleaza. Cele doua rulouri se implestesc.
Cozonacul se pune in tava si se lasa sa mai creasca timp de 30 de minute.
Se da la cuptor timp de 45-50 de minute. In primele 15 minute, focul trebuie sa fie mediu, dupa care pana la sfarsit focul se va tine pe minim.
Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact.
Adaugam esentele si amestecam bine.
Din aceasta compo ...
Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...