1 kg faina
1 cubulet drojdie proaspata 25g
500 ml lapte Covalact
100 ml ulei
300 gr zahar
3 oua
o lingurita sare
esente(rom,portocala,vanilie)
stafide,rahat,cacao
Mod de preparare:
Se oparesc 2 pumni de faina cu o cana de lapte, se bat ouale cu mixerul impreuna cu zaharul si esentele,din ouale batute cu zahar se ia o lingura rasa de continut si se pune peste drojdie impreuna cu o lingura de lapte si se freaca sa se topeasca apoi se pune un pic de faina si se amesteca apoi se lasa la crescut.Cand maiaua si- a dublat volumul putem incepe sa trecem la framantat
Se amesteca laptele oparit cu oul batut,maiaua si se aduga restul de lapte ramas.
Se trece la framantat,din cand in cand ne inmuiem mainile in ulei si framantam pana terminam tot uleiul.
Framantam aluatul cu pumnii, cu palmele, aruncam de colo colo jumatate de ora. Apoi lasam la dospit in bucataria incalzita vreme de 40 de minute. Impartim aluatul in 2 bucati ,intindem cu mana pe masa unsa cu ulei si il umplem cu ce dorim cu rahat,nuca,cacao si stafide.
Daca facem cozonac impletit impartit o bucata in 2 si facem 2 suluri si le impletim ,apoi punem cozonacul in tava (tapetata cu hartie de copt. Ungem cu ou.mai lasam sa creasca sa cresca pana cand isi dubleaza volumul cozonaceii nostrii si dam la cuptor pentru 45-50 de minute.
Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact.
Adaugam esentele si amestecam bine.
Din aceasta compo ...
Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...