Ingrediente pentru 2 cozonaci:
- 500 gr faina
- un cub de drojdie proaspata (25 gr)
- 1 ou + 2 galbenusuri
- 50 ml de ulei
- 50 gr unt topit
- 2 pliculete de zahar vanilat
- o esenta de vanilie
- o lingurita coaja de lamaie
- o lingurita coaja de portocale
- un pahar de lapte caldut (200 ml)
- 120 gr zahar
- 500 gr rahat
Mod de preparare:
Punem drojdia in lapte cald si le amestecam, apoi punem si zaharul si 1-2 linguri de faina. Omogenizam si lasam putin sa creasca la cald, aproximativ 15 minute. Punem restul de faina, untul si uleiul intr-un vas adanc si facem o gropita in mijloc. Rasturnam in gropita amestecul de drojdie.
Adaugam si oul intreg. Framantam un aluat elastic. Adaugam si galbenusul si aromele.
Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact.
Adaugam esentele si amestecam bine.
Din aceasta compo ...
Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...