Ingrediente:
oua — 8, faina — 1 kg, ulei — 50 ml, lapte — 500 ml, drojdie de bere — 60 g, rom — 25 g, zahar vanilat — 2 pachetele, coaja rasa de portocala — 30 g, sare — 10 g.
Mod de preparare:
Drojdia se înmoaie cu putin lapte cald, în care se adauga o lingurita de zahar si 2—3 lingurite de faina. Se amesteca pâna face basici si se lasa la dospit. într-o ulcica se oparesc cu lapte clocotit cinci linguri de faina, ames-tecându-se foarte bine, pentru a nu face cocoloase. Faina oparita se raceste putin (calduta) si se amesteca cu zaharul vanilat si maiaua. Se bat cu mixerul patru minute (cu telul zece minute), pâna face basici. Aluatul se presara cu putina faina, se acopera si se lasa la crescut la loc caldut.
Se separa galbenusurile de albusuri, punându-se separat cinci albusuri din întreaga cantitate. Galbenusurile se freaca cu zaharul pâna se fac spuma, cele cinci albusuri se bat spuma tare, sa se tina pe tel. într-un cazanel sau copaie de lemn se pune faina plamada, se amesteca galbenusurile, albusurile si începem framântatul aluatului. Treptat se adauga untul topit si încalzit, amestecat cu cantitatea de ulei. în timpul framântaitului se amesteca si mirodeniile (romul, coaja rasa de lamâie). Aluatul se framânta bine pâna se desprinde de pe mâini, având grija sa fie destul de moale si pufos. Daca este prea tare se mai adauga putin lapte. Aluatul framântat se presara cu putina faina, se acopera si se lasa la dospit la cald cea 2—3 ore. Când aluatul este crescut se ung formele si se pune o cantitate de aluat care sa nu depaseasca jumatate de forma (se pot adauga stafide, rahat, sau sa se faca cozonac umplut cu nuci si mac). Aluatul din forme se lasa din nou la crescut, dupa care se unge cu ou si se coace la foc potrivit.
Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact.
Adaugam esentele si amestecam bine.
Din aceasta compo ...
Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...