1 kg faina
4 lingurite rase (14 g) drojdie „fast rise” sau 5 lingurite rase (17 g) drojdie uscata sau 45 g de drojdie proaspata
300 g zahar
coaja de la jumatate de lamaie
5 galbenusuri
2 albusuri
400 ml lapte rece
1/4 lingurita esenta de rom
1/2–1 lingurita esenta de vanilie
200–250 g margarina
100 g miez de nuca macinat
2 lingurite rase (10 g) de cacao (optional)
100 g mac
100 ml lapte
8 linguri de zahar
3 albusuri
Mod de preparare:
Se pun deoparte doua lingurite de albus pentru uns cozonacii. Se bat restul de albusuri spuma, dar nu foarte tare (se bat toate cinci albusurile impreuna, si se ia pentru coca doar 40-50% din spuma).
In alt vas se topeste margarina (pe aragaz sau la microunde pe „dezghetare”), apoi se adauga laptele rece si galbenusurile. Se incalzeste cu grija amestecul pana e cald, dar nu fierbinte (40–43°C, 105–110°F). Un amestec
Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact.
Adaugam esentele si amestecam bine.
Din aceasta compo ...
Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...