Cotlet de miel cu mustar si cartofi elvetieni.
Cotlet de miel cu mustar si cartofi elvetieni.
Mai multe rețete

Cotlet de miel cu mustar si cartofi elvetieni.

Ingrediente:

1 kg cotlet de miel
50 g pesmet
30 g unt
30 g ulei
1 lingurita cimbru
sare
piper
- pentru dressing
5 linguri ulei de masline
3 linguri otet balsamic
1 lingura mustar cu seminte Dijon
1 lingura miere
1 lingurita sos Worcestershire
patrunjel verde tocat
sare
piper mozaic proaspat macinat
- pentru cartofii elvetieni
6-7 cartofi
2 cepe rosii
2 linguri ulei
50 g unt
2 linguri pesmet
1 lingurita verdeturi italiene
4 linguri otet balsamic
250 g cascaval
1 lingurita pasta de ardei
Mod de preparare:

Cotletul de miel spalat si sters de apa se portioneaza, apoi se condimenteaza cu sare si piper.Intr-o tigaie nonaderenta topim untul (si ulei daca e necesar) si prajim cotletele pe ambele parti.Le scoatem si le punem intr-un vas vitroceramic Pyroflam ; de jur imprerurul lor punem grasimea ramasa in tigaie.
Preparam intr-un bol dressingul cu care ungem cotletele de miel pe toate partile, apoi presaram pesmet pe partile de deasupra.
Dam vasul la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade pentru aproximativ 20 de minute pina cand carnea este facuta.
Cartofii spalati si fierti ii taiem rondele si ii punem in vasul vitroceramic Pyroflam, dupa ce l-am uns cu putin unt si am presarat pesmet.
Ceapa rosie taiata julien o calim in putin unt.Cand devine sticloasa o condimentam cu verdeturi italiene si o asezonam.Adaugam apoi otetul balsamic ca sa iasa o textura cremoasa.Scoatem ceapa intr-un bol.
Peste primul strat de rondele de cartofi radem jumatate din cascaval, adaugam ceapa rosie sotata , alt rand de cartofi, cascavalul ras ramas si ornam cu putin patrunjel verde si pasta de ardei.Asezonam si dam la cuptorul dinainte incalzit cam 10-15 minute pina se topeste cascavalul.
Servim cotletele de miel ( mustarul ii da o aromă deosebit de plăcută cărnii) cu cartofii elvetieni portionati si cu salata verde.
Pofta mare !
În bucătărie la Chiva
Placinta cu branza si iaurt

Placinta cu branza si iaurt

Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact. Adaugam esentele si amestecam bine. Din aceasta compo ...
Tot articolul
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Tot articolul
Drob

Drob

Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Tot articolul
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...
Tot articolul