Coronita de miel umpluta cu drob.
Mai multe rețete

Coronita de miel umpluta cu drob.

Ingrediente:

2 costite de miel intregi
1 pahar vin alb
1/2 pahar ulei
4-5 catei usturoi
cimbru
rozmarin
100 g leurda
1 ceapa
maruntaiele de la un miel
200 g ficat de pui sau de vitel
150 g ceapa verde
3-4 oua
sare
piper
boia
enibahar
marar verde
patrunjel verde
1 felie paine
usturoi verde
2-3 linguri ulei
praporul de la miel
50 g unt
Mod de preparare:

Costitele de miel se tin la marinat intr-un bait facut din vin, ulei, usturoi,cimbru, rozmarin, leurda, ceapa, sare si piper cam 4-5 ore( la rece)
Dim maruntaiele de miel( mai putin ficatul) bine spalate si taiate in bucati, se face o tocanita cu ceapa. Se prajesc toate la foc mic , acoperite, pina cand scade apa ce o lasa.
Se lasa la racit, apoi se trec prin masina de tocat impreuna cu ficatul crud, painea muiata si bine stoarsa
Se adauga ouale crude, cateva frunze de ceapa verde si usturoi verde, feliate subtiri, mararul si patrunjelul tocate marunt, apoi , se amesteca bine si se asezoneaza.
Costitele dupa ce au stat in bait se cresteaza la varf cam 2-3 cm si se dau cu o compozitie facuta din ulei, sare piper si boia.Se ung bine cu mana , apoi coasem costitele una de alta, cu cotletul spre interior.
In coronita formata punem praporul rasfrant peste marginile coronitei si umplem cu drobul. Marginile praporului le impachetam peste drob si adaugam cateva bucatele de unt deasupra.
Coronita umpluta o punem intr-o tava unsa ( in care mai putem adauga cateva bucati de carne de friptura, daca vrem) pe care o dam la cuptorul dinainte incalzit.Adaugam si o cana din baitul in care a stat carnea si lasam sa se rumeneasca frumos si sa se coaca carnea.
Se serveste cu spanac sau cartofi piure si salata verde.
Pofta mare !
În bucătărie la Chiva
Placinta cu branza si iaurt

Placinta cu branza si iaurt

Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact. Adaugam esentele si amestecam bine. Din aceasta compo ...
Tot articolul
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Tot articolul
Drob

Drob

Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Tot articolul
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...
Tot articolul