Cornulete cu rahat
Mai multe rețete

Cornulete cu rahat

Ingrediente:

250 g faina 125 g iaurt covalact de tara, 125 g unt covalact de tara, jumatate plic praf de copt, un varf sare, 1 plic zahar vanilat, rahat.
Mod de preparare:

Topim untul la bain-marie (trebuie neaparat sa topiti untul la bain-marie. Daca se topeste direct pe flacara aragazului sau in cuptorul cu microunde, aluatul isi schimba consistenta) si il lasam sa se raceasca. Amestecam faina cu untul topit rece, iaurtul, praful de copt si varful de sare. Asezam aluatul obtinut pe planul de lucru pudrat cu faina, il intindem intr-o foaie de aproximativ 0,5 cm grosime si il taiem cu o rotita sau cu un cutit in 8 triunghiuri. Punem in centrul fiecarui rahat. Rulam fiecare triunghi dinspre partea mai lata spre varf si asezam cornurile in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. NU le ungem cu nimic. Le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 15-20 minute, pana se rumenesc discret. Scoatem cornuletele din cuptor si le pudram cu zahar pudra vanilat cat sunt fierbinti.
În bucătărie la Chiva
Placinta cu branza si iaurt

Placinta cu branza si iaurt

Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact. Adaugam esentele si amestecam bine. Din aceasta compo ...
Tot articolul
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Tot articolul
Drob

Drob

Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Tot articolul
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...
Tot articolul