Colac pufos!
Mai multe rețete

Colac pufos!

Ingrediente:

100 ml ulei
1 varf sare
500 ml apa
1 kg faina alba
1 buc. cub drojdie
1 lingurita miere de albine
Mod de preparare:

Inmuiem putin drojdia in apa calduta. Intr-un castron punem faina si facem un gol la mijloc unde vom pune apa calduta, drajdia dizolvata, sarea, uleiul si mierea. Facem un aluat din toate si framantam bine dupa care il invelim bine si il lasam la odihnit timp de 1 ora. Cand aluatul este frumos crescut impartim astfel: 3 bile pentru cele trei suluri si 8 bile din care 6 vom punem in mijlocul colacului, una o vom intinde o foaie nu foarte mare de grosimea 1 cm iar ultima bila o vom folosi la lipt marginile. Din cele 3 bilute vom face 3 suluri lungi pe care le vom impleti. Foaia intinsa, ca un cerc o vom pune in tava unsa cu ulei iar de jur imprejur vom aseza coronita. Mai facem dintr-o biluta un sul si lipim, pe margine, in interior, coronita de foaie. Adaugam si cele 6 bile in golul format. Lasam la crescut in tava cam 40 minute. Ungem painica cu un galbenus de ou si o dam la cuptor. Este gata cand trece testul scobitorii!
În bucătărie la Chiva
Placinta cu branza si iaurt

Placinta cu branza si iaurt

Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact. Adaugam esentele si amestecam bine. Din aceasta compo ...
Tot articolul
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Tot articolul
Drob

Drob

Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Tot articolul
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...
Tot articolul