Mai multe rețete

CLATITE DE CARTOFI CU CEAPA UMPLUTE CU BRANZA DE VACA

Ingrediente:

1 kg cartofi, 1 ceapa, 2 linguri faina, 3 oua, 500 g branza grasa de vaci Covalact de Tara, 100 ml lapte proaspat 3,5% grasime Covalact de Tara, 150 g sunca presata,1 catel de usturoi, 1 lingura zeama de lamaie, 1 catel de usturoi, 1 legatura patrunjel, unt superior 80% grasime Covalact de Tara
Mod de preparare:

Cartofii si ceapa se dau pe razatoarea mare. Se adauga faina, ouale si sarea apoi se amesteca bine. Cate o lingura mare de aluat se pune in cratita si se aplatizeaza, sa formeze o clatita mica, care se caleste pe ambele parti in unt. Se fac astfel cateva clatite. Branza de vaci se asezoneaza cu sare si piper si se amesteca cu laptele, catelul de usturoi pisat, sunca presata taiata cubulete si patrunjelul tocat. Pe farfurie se aseaza o clatita, 3-4 linguri de amestec de branza si se acopera cu alta clatita.
În bucătărie la Chiva
Placinta cu branza si iaurt

Placinta cu branza si iaurt

Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact. Adaugam esentele si amestecam bine. Din aceasta compo ...
Tot articolul
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Tot articolul
Drob

Drob

Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Tot articolul
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...
Tot articolul