Ingrediente clatite:
5 oua
7 linguri cu varf faina
5 linguri zahar
500 ml lapte proaspat Covalact de Tara
un varf cutit sare
o lingurita extract vanilie (2 plicuri zahar vanilat)
20 ml ulei pentru uns tigaia
10-15 g unt Covalact de Tara pentru uns bolul
Ingrediente umplutura:
600 g branza proaspata de vaci de la Covalact de Tara
70 g zahar
2 oua
50 g stafide
o lingurita extract vanilie (2 plicuri zahar vanilat)
Ingrediente topping:
250 g smantana Covatact de Tara
4 linguri zahar
2 plicuri zahar vanilat
Mod de preparare:
Se amesteca ouale cu faina. Se adauga zaharul, laptele si sarea si se bat bine impreuna.Se adauga vanilia si se mixeaza din nou pana se omogenizeaza.Se lasa sa respire 15-20 minute.Se incinge o tigaie cu coada si se unge cu foarte putin ulei. Se toarna cate un polonic (mai mic) din compozitie si se roteste tigaia pana cand pasta acopera tot fundul.Se lasa putin apoi se intoarce clatita cu o spatula.Se lasa sa se rumeneasca si apoi se rastoarna pe o farfurie intinsa. Se procedeaza la fel cu toate clatitele.Se pune intr-un bol branza cu ouale, stafidele, zaharul si extractul de vanilie si se amesteca bine.Se da drumul la cuptor la 190 grade (foc potrivit).
Se impacheteaza clatitele, prin rulare.Si se pun intr-un bol uns cu untSmantana se bate cu zaharul. Daca smantana este prea tare se adauga si 2-3 linguri lapte.Amestecul se distribuie uniform peste clatite si peste el se distribuie zaharul vanilat.Se da la cuptor (preincalzit 190.
Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact.
Adaugam esentele si amestecam bine.
Din aceasta compo ...
Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...