Ciorbita de zarzavat cu smantana
Mai multe rețete

Ciorbita de zarzavat cu smantana

Ingrediente:

-1 conopida de marime medie
-3-4 dovlecei mici
-3-4 morcovi
-1 cartof mare
-1 cana mazare verde
-1 ceapa de marime medie
-2 rosii
-3 linguri ulei de masline
- 1 mana de frunza de patrunjel
-2 lingurite legume Deli’kat
- sare dupa gust
-piper proaspat macinat dupa gust
-2 lingurita faina
-1 cutie smantana ardeleneasca COVALACT DE TARA de 370 gr

Mod de preparare:

Legumele se curata si se spala. Doi morcovi se rad pe razatoarea mare si doi se taie bucati mici sau ronele. Doi dovlecei se rad pe razatoarea mare si doi se taie patratele. Cartoful se taie patratele mici. Conopida se desface in buchetele medii. Miezul rosiilor se scoate cu o lingura speciala.


Ceapa se taie marunt si se pune la calit in uleiul de masline cu morcovii si cartoful 3-4 minute; se adauga apoi apa fierbinte ,restul legumelor, sarea, piperul, Deli’kat si frunza de patrunjel taiata marunt.


Se fierbe acoperita 25 de minute.


Se freaca smantana cu 2 lingurite de faina si se adauga la ciorbita la ultimele clocote.


Pofta buna!
În bucătărie la Chiva
Placinta cu branza si iaurt

Placinta cu branza si iaurt

Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact. Adaugam esentele si amestecam bine. Din aceasta compo ...
Tot articolul
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Tot articolul
Drob

Drob

Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Tot articolul
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...
Tot articolul