200 g biscuiti, 2 linguri cacao, 140 g unt superior cu 65% grasime Covalact de Tara
Pentru umplutura: 400 g Fagaras Clasic de la Covalact de Tara, 200 g zahar, 110 ml smantana Ardeleneasca Covalact de Tara, 350 g piure dovleac, 3 oua, 1 praf nucsoara rasa, ½ lingurita scortisoara, 1 varf de cutit ghimbir ras
Pentru topping: 50 g unt superior 80% grasime Covalact de Tara, 120 g zahar, 80 ml smantana Ardeleneasca Covalact de Tara
Pentru decor: frisca, miez de nuca
Mod de preparare:
Se sfarama biscuitii in robot sau cu sucitorul si se amesteca cu cacaua si cu untul topit. Se pune amestecul intr-o forma rotunda, unsa si tapetata cu hartie de copt si se preseaza bine, apoi se lasa la rece. Se mixeaza branza Fagaras Clasic de la Covalact de Tara cu zaharul, se adauga smantana, ouale pe rand, apoi dovleacul, scortisoara, ghimbirul si nucsoara. Se toarna umplutura peste blatul de biscuiti si se coace in cuptorul preincalzit, la foc mic, circa 50 de minute. Se stinge focul si se lasa forma in cuptor pana se raceste. Pentru topping: se topeste zaharul la foc mic, se adauga untul si smantana si se mai lasa 5 minute si se ia de pe foc. Se decoreaza prajitura cu sosul caramel si se taie. Fiecare bucata se decoreaza cu frisca si miez de nuca zdrobit.
Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact.
Adaugam esentele si amestecam bine.
Din aceasta compo ...
Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...