Ingrediente pentru crusta:
- 200g faina
- o lingurita praf de copt
- 100g zahar
- un ou
- 100g unt
- vanilie dupa gust
- un praf de sare Ingrediente pentru crema:
- 1 kg branzica de vaci de la covalact
- 200g zahar
- coaja de la o lamaie
- 100g faina
- 4 oua
- 200ml smantana
- o lingurita extract de vanilie
Mod de preparare:
Mai intai spumam untul cu zaharul si vanilia, apoi adaugam faina, cernuta impreuna cu praful de copt si sarea. Amestecam pana avem un aluat omogen.Pregatim tava (una rotunda, cu pereti detasabili si diametrul de 26 cm), respectiv tapetam fundul cu hartie de sopt si marginile le dam cu unt si faina. Incingem cuptorul la 180 de grade. Mutam aluatul pe planseta pudrata cu faina, il mai framatam putin. 2/3 din aluat se aseaza pe fundul tavii, din restul de aluat de face o margine de jur imprejur. Cel mai simplu e sa modelati aluatul ca si plastilina. O data crusta facuta, dam tava la cuptor 10 minute, pana crusta se rumeneste frumos. Intre timp, pregatim crema.Spumam intai branza cu zaharul si coaja de lamaie, adaugam apoi faina si amestecam bine. Urmeaza sa adaugam ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare.La final adaugam smantana si vanilia, mai amestecam un pic. Scoatem crusta de la cuptor si peste crusta rumenita, turnam umplutura de branza si o nivelam bine cu o spatula. Coacem cheesecake-ul 50-70 de minute, la 180 de grade, pana e usor rumenit pe margini. Centrul prajiturii va ramane usor gelatinos, dar nu va faceti griji, se intareste dupa ce se raceste complet.Cheesecake-ul e bine sa stea la rece peste noapte, ca sa se aseze bine. Inainte de servire l-am ornat cu un strat foarte subtire de frisca si nuca de cocos.
Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact.
Adaugam esentele si amestecam bine.
Din aceasta compo ...
Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...