Chec "vesel"
Chec "vesel"
Mai multe rețete

Chec "vesel"

Ingrediente:

Pentru partea galbena a checului
5 galbenusuri
3 linguri faina
3 linguri zahar
3 linguri ulei
jumatate lingurita praf de copt
esenta de vanile si coaja de portocala am adaugat


Pentru partea alba a checului
5 albusuri
4 linguri faina
3 linguri zahar
3 linguri ulei
jumatate lingurita praf de copt
Mod de preparare:

Se amesteca cele 5 galbenusuri cu zaharul, adaugam esenta si coaja de portocala amestecam bine spre final adaugam uleiul si faina amestecata cu praful de copt amestecam usor sa se incorporeze si sa nu formeze cocoloase.

Trecem la urmatoarea compozitie.
Albusurile le batm spuma tare si se adauga zaharul in ploaie.Cand zaharul este perfect incorporat in spuma vom adauga uleiul dupa care vom adauga faina si praful de copt cernute in prealabil.
Luam o tava de chec o tapetam cu hartie de copt dupa care turnam compozitia galbena deasupra compozitiei vom cerne cacao cat sa acopere toat aluatul peste cacao vom turna compozitia alba nivelam usor si o sa dam checul la cuptor pentru 25-30 minute.

Din aceasta compozitie ne va iesi doar un singur chec.

Pofta mare!
În bucătărie la Chiva
Placinta cu branza si iaurt

Placinta cu branza si iaurt

Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact. Adaugam esentele si amestecam bine. Din aceasta compo ...
Tot articolul
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Tot articolul
Drob

Drob

Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Tot articolul
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...
Tot articolul