chec
Mai multe rețete

chec

Ingrediente:

12 oua, 4 linguri ulei, 2 cani zahar, 1 cana si 1/2 faina, esenta, zeama de la 1/2 lamaie, 2 lingurite de cacao si o lingurita de cafea.
Mod de preparare:

Se separa albusurile de galbenusuri. Se pune intr-un castron albusurile cu zaharul si se bat cu telul pana ce compozitia devine tare ca la bezea. se adauga treptat galbenusurile unul cate unul, zeama de la lamaie, esenta de vanilie si apoi uleiul. La sfarsit se adauga si faina cernuta. Se poate pune si coaja de la lamaie pentru a-i da un gust mai aromat. Compozitia astfel obtinuta se pune in tavile de chec sau in forme. Se opreste putina compozitie si se adauga cele 2 lingurite de cacao. se amesteca si se pune deasupra la compozitia din tavi si se intrepatrunde dintr-un capat pana in celalalt capat. Se baga la cuptor la 180 grade timp de 50 minute.
În bucătărie la Chiva
Placinta cu branza si iaurt

Placinta cu branza si iaurt

Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact. Adaugam esentele si amestecam bine. Din aceasta compo ...
Tot articolul
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Tot articolul
Drob

Drob

Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Tot articolul
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...
Tot articolul