Mai multe rețete

chec

Ingrediente:

6 oua
2 cani de zahar
2 cani de faina
un praf de copt
6 linguri de ulei
zeama de la o lamaie
coaja de la o lamaie
cacao
nuca sau stafide
Mod de preparare:

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma impreuna cu 2 cani de zahar turnate in ploaie pana cand se face ca o bezea.

Se adauga apoi 2 cani de faina ( in care se incorporeaza un praf de copt ).

Separat galbenusurile se amesteca cu 6 linguri de ulei ca la maioneza ( in care se adauga sucul si coaja de la o lamaie ).

Se amesteca apoi toata compozitia, formele se tapeteaza cu ulei si faina.

Intr-un castron se ia cateva linguri din compozitia formata si se adauga peste ea cacao.

Se toarna in forme compozitia formata initial, dupa care se adauga si cea in care am incorporat cacao, si se presara nuca sau stafide pe deasupra.

Se introduce la cuptorul bine incins cca 30 - 35 de minute.

Pofta buna!
În bucătărie la Chiva
Placinta cu branza si iaurt

Placinta cu branza si iaurt

Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact. Adaugam esentele si amestecam bine. Din aceasta compo ...
Tot articolul
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Tot articolul
Drob

Drob

Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Tot articolul
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...
Tot articolul