Budinca cu branza de vaci si verdeturi
Mai multe rețete

Budinca cu branza de vaci si verdeturi

Ingrediente:

500 g conopida

250 g branza de vaci Covalact de tara

250g brânză de vaci proaspătă

100 g de spanac

2 ouă plus 1 ou bătut pentru decor

1 legătură de pătrunjel

1 legătură de mărar

1 legatura leurda

1 legătură ceapă verde (4 fire), mărunţită
Mod de preparare:

Conopida desfacuta buchetele se fierbe in apa cu sare, cca. 10 min. Se strecoara de apa, iar cand se raceste se toaca marunt.Se încinge cuptorul. Conopida, ceapa verde şi spanacul se trag puţin în ulei de măsline, cât să se înăbuşească. Se adaugă sare şi piper. Se toacă verdeţurile cu robotul.
Se amestecă conopida cu verdeaţa tocată, brânza de vaci Covalact de tara şi ouăle. Se răstoarnă compoziţia într-un vas termorezistent, uns cu unt şi se dă la cuptor pentru 15-20 de minute. La câteva minute după ce a fost dată la cuptor budinca, se răstoarnă oul bătut deasupra şi se dă din nou la cuptor.
În bucătărie la Chiva
Placinta cu branza si iaurt

Placinta cu branza si iaurt

Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact. Adaugam esentele si amestecam bine. Din aceasta compo ...
Tot articolul
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Tot articolul
Drob

Drob

Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Tot articolul
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...
Tot articolul