400 g fasole verde fideluță
3 cartofi
1 ardei verde
2 morcovi
2 cepe albe
1 lingura orez cu bobul rotund
500 ml borș
1 legatura pătrunjel
3-4 fire leuștean
sare
piper negru măcinat
3 linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
1. Se curăţă şi se spală fasolea fideluţă şi se opăreşte în apă cu sare, în jur de 30 de minute. După aceea, se scoate în sită.
2. Separat, se curăţă ceapa, ardeiul şi morcovii, se spală şi se toacă mărunt sau se dau pe răzătoare. Se toarnă uleiul în oala de ciorbă şi se călesc câteva minute legumele tocate. Acestea vor da un gust şi o culoare deosebită ciorbiţei.
3. Se adaugă cartofii tăiaţi cubuleţe, fasolea fiartă şi se completează cu apă călduţă. Se pune un praf de piper, o linguriţă de sare şi se lasă să fiarbă la foc potrivit.
4. Separat, se strecoară borşul, se pune într-un ibric şi se lasă să clocotească 5-10 minute. Pentru a da un gust special ciorbei, în borş se pun 3-4 frunze de leuştean. După ce au fiert legumele, se adaugă borşul şi se mai lasă câteva minute să clocotească. Ciorba se serveşte ornată cu pătrunjel şi leuştean.
Sursa: Borş de păstăi verzi | Retete cu Unica.ro http://retete.unica.ro/recipes/bors-de-pastai-verzi/#ixzz2RSu3oybs
Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact.
Adaugam esentele si amestecam bine.
Din aceasta compo ...
Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...