Biscuiti Maroc
Mai multe rețete

Biscuiti Maroc

Ingrediente:


400g faina
200g zahar pudra
40g unt
45ml ulei
2 oua 1 lingurita praf de copt
esenta de migdale
zahar pudra pt tavalit biscuitii
Mod de preparare:

Se topeste la foc mic untul impreuna cu uleiul si se lasa la racit. In alt vas se pune zaharul si ouale si se freaca bine cu mixerul la viteza potrivita.Cand este gata se pune si esenta de migdale si se incorporeaza untul si uleiul racite.
Faina se amesteca cu compozitia de mai sus ,se amesteca pt inceput cu mixerul si apoi cu mana.Iese un aluat usor lipicios dar care se desprinde de marginea vasului.Nu mai adaugati faina….
Se da o ora la frigider si apoi se formeaza bilute care se tavalesc prin zahar pudra asezate apoi pe hartie de copt.
Cam la o jumatate de ora cand a-ti dat aluatul la frigider aprindeti si cuptorul pt a fi fierbinte cand bagati tava.
Bilutele astfel formate se preseaza usor cu doua degete.
Se dau la cuptor 13-14 minute ,nu ami mult.
Se lasa sa se racoreasca putin pe tava si apoi se aseaza pe platou.
În bucătărie la Chiva
Placinta cu branza si iaurt

Placinta cu branza si iaurt

Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact. Adaugam esentele si amestecam bine. Din aceasta compo ...
Tot articolul
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Tot articolul
Drob

Drob

Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Tot articolul
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...
Tot articolul