Faina500 grame
Lapte500 ml
Margarina 250 grame
Nuca 300 grame
Oua 3
Zahar tos 450 grame
Zahar vanilat 10 grame
Alte ingrediente: 20 grame drojdie, putina sare, 300 g mac macinat, 50 grame de gris, 100 grame pesmet, 200 grame stafide si coaja de lamaie razalita.
Mod de preparare:
Drojdia se amesteca cu putina lapte calduta si zahar. Faina se amesteca cu margarina Unirea, se adauga 2 oua batute, drojdia, 50 grame de zahar pudra, sarea si 200 ml de lapte. Se lasa la dospit 2 ore(120 min).
Intre timp se prepara umplutura de mac si nuca.
Umplutura de mac: 300 ml lapte se fierbe, se adauga grisul amestecat cu mac, 200 grame side zahar si zahar vanilat si 100 grame de stafide.
Umplutura de nuca: Din 300 ml de apa cu 200 grame zahar se prepara un sirop (se fierbe), se adauga 300 grame de nuca macinata, se ia de pe foc si se adauga pesmetul, coaja de lamaie si stafidele. Se lasa umplutura sa se raceasca.
Dupa 2 ore de dospit aluatul se imparte in 4 parti egale. Se intinde subtire fiecare sub forma de dreptunghi si se unge cu umplutura si se ruleaza. Vom avea 2 rulade cu nuca si 2 cu mac. Se pun in tava, se ung cu oul batut si se lasa 1 ora (60 min) la caldura. Dupa 1 ora se unge cu albus de oua batut si se lasa 30 minute la loc racoros. Dupa care se pune tava in cuptorul incalzit si se coace 25-30 minute. Pofta buna!
Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact.
Adaugam esentele si amestecam bine.
Din aceasta compo ...
Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...