400 de grame de bame congelate sau 500 de grame de bame proaspete
4 cartofi medii
2 cepe medii
2 catei de usturoi
1 rosie mare sau 2 medii
2 linguri de bulion concentrat de rosii
3 linguri de ulei de masline
sare, piper, 30 de ml. de otet, patrunjel verde tocat
Mod de preparare:
Pentru ca am folosit bame congelate, am citit pur si simplu instructiunile producatorului inscriptionate pe ambalaj si am aflat ca nu trebuie sub nicio forma sa decongelez bamele, ci trebuie sa le adaug congelate fiind intr-o oala cu apa in clocot in care am adaugat sare si otet (30 de ml.). Daca as fi folosit bame proaspete, trebuia sa le spal cu apa rece, sa le sterg cu grija pe fiecare in parte si sa le intind pe o suprafata plana ca sa se zvinte bine, apoi sa le tai cu grija coditele, dupa care, la fel cum am facut cu cele congelate, sa le oparesc intr-un lichid cu o oarecare aciditate (cu otet sau zeama de lamaie) care pare-se ca ajuta la prevenirea obtinerii unor bame lipicioase. In niciun caz, fie ca sunt proaspete, fie ca sunt congelate, timpul de gatire al bamelor nu are voie sa depaseasca 10 minute, incluzand perioada in care se oparesc.
Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact.
Adaugam esentele si amestecam bine.
Din aceasta compo ...
Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...