Mai multe rețete

Aperitiv chec pentru masa de Paste

Ingrediente:

sare, 1 plic praf de copt, 100g masline fara samburi, 200g ciuperci , 200g sunca, 200g cascaval Covalac, 6 linguri mari de faina , 6 oua, piper
Mod de preparare:

Pentru inceput separam albusele de galbenusuri. Tocam ingredientele in cuburi aproximativ egale, iar ciupercile le calim cu sare intr-o tigaie fara ulei sau pe un gratar. Acestea se vor pregati in suc propriu si le tinem pe foc pana se evapora tot lichidul (ciupercutele devin moi).
Amestecam galbenusurile cu sunca, ardeii, cascavalul, maslinele si ciupercile racite. Adaugam si faina amestecata cu praful de copt, sarea si piperul. Amestecam bine cu o paleta. Albusurile le vom bate spuma cu un praf de sare.
Adaugam spuma de albuse putin cate putin in compozitia creata anterior. Amestecam incet pana se incorporeaza tot albusul si ne-a rezultat o compozitie omogena. Incingem cuptorul la 180-190 grade (mediu). Ungem cu unt o tava de chec si o tapetam bine cu faina sau pesmet.
Turnam compozitia pana la maxim 3/4 din inaltimea tavii si o trimitem la cuptor pentru urmatoarele 40-45 de minute. Facem testul cu scobitoarea si daca mai trebuie, o mai lasam 5-10 minute pana se rumeneste.
În bucătărie la Chiva
Placinta cu branza si iaurt

Placinta cu branza si iaurt

Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact. Adaugam esentele si amestecam bine. Din aceasta compo ...
Tot articolul
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Tot articolul
Drob

Drob

Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Tot articolul
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...
Tot articolul