100 gr unt,4-5 buc, oua,1000 ml lapte,1 lingurita sare, 200 gr zahar,15 ml esenta rom, 250 ml smantana Covalact de Tara,1/2 kg branza de vaci Covalact de Tara,8 gr zahar vanilat,300 gr malai grisat,1 lingura faina de grau
Mod de preparare:
Intr-un vas de 3 l se pun laptele,untul, sarea si se fierbe.Cand da primul clocot,se adauga faina de
malai in ploaie batand mereu cu telul pentru a se evita formarea cocoloaselor.Dupa aproximativ 5
minute,cand s-a ingrosat,se ia vasul de pe foc.Cand este aproape rece,se adauga branza de vaci
maruntita cu furculita,smantana,galbenusurile,faina de grau si se amesteca bine.La aceasta
compozitie se adauga albusurile care au fost batute spuma impreuna cu zaharul,zaharul vanilat si
esenta de rom.Compozitia se pune intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se niveleaza cu
lopatica de plastic.Se introduce tava in cuptorul bina incins si se coace 40-50 de minute.Prajitura se
taie in tava in patrate si se servescte calda sau rece.
Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact.
Adaugam esentele si amestecam bine.
Din aceasta compo ...
Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...