Ingrediente foi:
-3 oua,
-6 lg zahar,
-6 lg ulei,
-12 lg lapte,
-o lingurita bicarbonat stins cu otet,
-faina cat cuprinde,in jur de 750 gr teoretic(practic in functie de cat sunt de mari ouale).
Crema:
-1 l lapte,
-8 lg faina,
-400 gr margarina/unt,
-200 gr zahar,
-zeama si coaja de lamaie.
Mod de preparare:
1. Se pun ouale cu zaharul intr-un vas;
2-se mixeaza apoi se aduga cate o lingura de ulei, mixand bine dupa fiecare;
3-se adauga apoi cele 12 linguri de lapte;
4-bicarbonatul stins se amesteca; apoi faina cat cuprinde;
5-am impartit aluatul in 5 parti egale,(am pus faina pe fundul tavii) apoi am intins foaia,am pus-o pe tava;
6-am dat la cuptorul deja incins la 175 grade pt cca 5 minute, timp in care am facut alta foaie; Am continuat cu foile pana ce am terminat aluatul, apoi am lasat foile la racit
Crema:
1-am pus la fiert laptele amestecat cu faina (pe foc moderat amestecand continuu);
2-am lasat sa se raceasca bine;
3-am mixat bine margarina cu cele 200 gr zahar pudra apoi am adaugat peste crema de lapte;
4-am adaugat apoi zeama de la jumatate de lamaie(voi puteti adauga dupa cat de acruta vreti sa fiti crema) si se mai adauga si coaja de lamaie, doar ca eu nu am mai adaugat pt ca nu imi prea place;
5-am pus foaia pe un platou,am intins un sfert din cantitatea de crema si tot asa.
Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact.
Adaugam esentele si amestecam bine.
Din aceasta compo ...
Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...