În prima fază a programului, toți cei 5 șefi de promoție din acest an, de la cele 5 licee din municipiu au fost recompensați cu câte 555 de lei, în onoarea vârstei pe care municipiul Sfântu Gheorghe a implinit-o in 2016.
În cea de-a doua fază, începând cu toamna anului 2016, sunt organizate anual sesiuni pentru tinerii liceeni și profesorii lor, prin care sunt acordate 10 burse de câte 1500 de lei.
Astfel, pe 6 decembrie 2016, dupa o etapa de depunere a dosarelor si de evaluare a acestora cu rezultatele finale publicate în 21 noiembrie, a avut loc loc decernarea burselor – au fost premiati 10 tineri elevi de liceu din Sfântu Gheorghe cu cate o bursă în valoare de 1500 de lei, pentru rezultatele foarte bune atât din punct de vedere şcolar, cât şi extraşcolar. Comisia de evaluare a fost formată din şase membri: Kondor Ágota, director Colegiul „Székely Mikó”, Maria Băilă, director adjunct Colegiul „Mihai Viteazul”, Anda Dobre, reprezentant Covalact, Nemes Áron, director Clubul Sportiv Şcolar, Lőfi Gellert, director Liceul de Artă „Plugor Sándor” şi Alexandru Újvárosi, reprezentant Asociaţia de Tineret Ecou.
Cei 10 bursieri sunt, în ordinea punctajelor obţinute: Miklós Csenge, Sebestyén Eszter, Gabor Denisa, Tudor Goicea, Silvia Gabriela Cojocariu, Andreea-Larisa Patraşcu, Taranek Andrea, Gyenge Timea, Gabriella Sibianu şi Demeter Ábel. Performanţele acestora au fost atât pe plan şcolar (premii la olimpiade internaţionale), pe plan artistic (premii la festivaluri internaţionale de teatru, premii la olimpiade de arte), pe plan sportiv (participarea în campionate naţionale, convocări la lotul naţional), cât şi în implicarea în activităţi de voluntariat (participare, coordonare şi organizare evenimente locale şi naţionale), informează un comunicat al Asociaţiei de Tineret Ecou
Cei 10 bursieri s-au declarat încântaţi de program, precizând că performanţele lor vin mai mult din pasiune, dar că astfel de programe sunt binevenite şi nu fac decât să îi motiveze să continue la un nivel înalt şi în viitor.
„Precum spuneam la începutul programului, acest proiect este încă un rezultat foarte bun al parteneriatului dintre Asociaţia Ecou şi Covalact, una dintre cele mai mari companii din judeţ şi implicată foarte activ în comunitatea locală. Scopul programului a fost acela de a încuraja performanţa în general, nu neapărat doar cea şcolară. Printre cei 10 premianți sunt atât performeri în concursuri şi olimpiade şcolare, cât şi în activităţi în cluburi sportive, trupe de teatru şi activităţi de voluntariat. Ne bucurăm că societatea Covalact a acceptat introducerea unui sistem de punctaj care să aprecieze orice tip de performanţă. Efectul pe care ni-l dorim este să încurajăm elevii de liceu să aibă rezultate şcolare mai bune şi să stimulăm implicarea şi performanţa lor şi în activităţi extraşcolare“, a declarat preşedintele asociaţiei de Tineret Ecou, Alexandru Ujvarosi.
Surse:
https://weradio.ro/bursele-covalact-ecou-program-de-sprijinire-a-liceenilor-si-profesorilor-din-sfantu-gheorghe/
https://stiri.covasnamedia.ro/2016/12/06/au-fost-decernate-bursele-covalact-ecou/