Cum fabricăm produsele?


Drumul laptelui de la văcuță la fabrică


Calitatea produselor lactate ale companiei Covalact este în primul rând dată de calitatea laptelui, materie primă din care provin.

La sosirea la fabrică a fiecărei cisterne, un alt set de analize calitative sunt efectuate în laboratorul fabricii, pentru a avea garanția celor mai bune produse lactate.

Fabricarea produselor


Nu mai puțin importante sunt însă și condițiile în care se desfășoară procesul de fabricație al produselor lactate. Ambele fabrici Covalact, de la Sfântu Gheorghe şi Miercurea Ciuc dețin autorizații pentru schimb intracomunitar de produse, eliberate de către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentului. Autorizațiile atestă că laptele pe care-l folosim la fabricarea produselor îndeplinește toate cerințele de calitate și siguranță stabilite de Uniunea Europeană, iar condițiile de procesare din cele două fabrici sunt la cele mai înalte standarde europene.

Dovada acestor autorizări o constituie existența unei ștampile de formă ovală pe ambalajul fiecărui produs.

Criteriile pe baza cărora se acordă ștampila ovală ţin de calitate, bunele practici de producţie şi de igienă, cunoaşterea originii și a traseului materiilor prime și a produselor finite, instruirea personalului şi nu în ultimul rând, țin și de implementarea conceptului HACCP (analiza pericolelor şi controlul punctelor critice).

Fabricarea produselor lactate Covalact de Țară începe cu pasteurizarea laptelui, supusă unui tratament termic obligatoriu pentru toată cantitatea de lapte prelucrată în fabrică. După procesul de fabricare a produselor lactate Covalact de Țară, acestea se răcesc pentru a fi depozitate, transportate și livrate la punctele de comercializare, unde se păstrează la rece (între 2 și 6 grade C) până la achiziționarea lor de consumatorul final. 

Covalact a făcut investiţii importante în modernizarea fabricilor sale și dotarea acestora cu utilaje și tehnologie nouă, modernă, astfel încât contactul laptelui cu mediul extern în timpul procesării și până la ambalarea produselor lactate fabricate este aproape inexistent.


Controlul calității


Deoarece atât calitatea și siguranța alimentului, cât și sănătatea consumatorilor produselor noastre reprezintă o prioritate pentru compania Covalact, în cadrul celor 2 fabrici există câte o echipă de siguranță a alimentului, formată din specialiști cu experiență vastă în industria lactatelor, care are drept scop ținerea sub control a tuturor activităților desfășurate în companie pe linie de management al igienei și siguranței alimentare și care se asigură permanent că pe tot parcursul proceselor de fabricație sunt respectate toate cerințele standardelor de calitate și siguranță a alimentului implementate în organizație.

În cadrul fiecăreia dintre cele două fabrici funcționează un laborator de analize fizico-chimice și microbiologice. Personalul care activează în cadrul laboratorului este specializat în controlul și asigurarea calității produselor alimentare și realizează verificări de la recepția laptelui, pe toate etapele de producție , la depozitare și pe lanțul de distribuție al produselor. Motto-ul nostru este: “O decizie bună este întotdeauna fundamentată de o expertiză profesională de valoare” .
Echipa


În spatele succesului companiei COVALACT stă efortul continuu al unei echipe ce dă sens sloganului „Prea bun, prea ca la țară!”, aducând aminte nu doar de buna tradiție a lactatelor de cea mai bună calitate, ci și de vremurile în care lucrurile erau făcute ca la țară, adică, temeinic și în rostul lor.