Mi a termékeink gyártási módja?

 

A tej útja a tehénkétől a gyárig

kép nagyítása
A tej, a friss levegőjü, hargitai és kovásznai legelőkön legelő tehénkéktől származik.
Hideg évszakok idején, a tehénkéknek biztosítva vannak különleges, fűtött menhelyek amelyekben szabadon mozoghatnak. A tehénkék amelyek a friss tejet biztosítják a Covalact receptek elkészítéséhez, természetes takarmánnyal vannak ellátva.

kép nagyítása
Minden farm maximálisan higiénikus fejőrendszerrel rendelkezik az európai normáknak megfelelően.

A tejet inox tartályokban tárolják, speciális tartályokban szállítják és mikrobiológiailag ellenőrzik a begyűjtésnél. A gyárba érkezésekor minden egyes tartályt, egy újabb elemzésnek vetnek alá a gyári laboratóriumban.

A termékek gyártása

Mindkét Covalact üzem, a sepsiszentgyörgyi és a csíkszeredai, megkapták a jogot ahhoz, hogy a termékek csomagolását elláthassák az ovális bélyegzővel. Ez azt mutatja, hogy a tejfeldolgozó üzem és a felhasznált tej az európai normáknak megfelelőek.
A kritériúmok amelyek alapján, a tejtermékeink csomagolására ráteszik az ovális bélyegzőt, azok a minőség, a jó gyártási és higiéniai gyakorlat, a kész termékek által bejárt útvonal ismerése, a személyzet képzése, és nem utolsó sorban, a HACCP (veszélyelemzés és kritikus ellenőrzőpontok) rendszer alkalmazása.
Mindenféle tejtermék gyártása a tej pasztőrözésével kezdődik.
Miképpen a frissen fejt tejet a nagyszüleink házánal szokás volt felforralni, hogy az esetleges kórokozókat elpusztítsák, aképpen a Covalact gyárakban használják a pasztőrözést az esetleges szennyeződések eltávolítása végett.
A Covalact-nál, az üzemei folyamatos korszerűsítését célzó beruházásoknak köszönhetően, a külső környezettel való érintkezés a feldolgozástól kezdve, egészen a csomagolásig szinte nem is létezik.

Minőségellenőrzés

kép nagyítása
Mindkét gyáron belül működik egy-egy kémiai analízist végző laboratórium. A laboratóriumban dolgozó személyzet az élelmiszer-kémia terén szakképzett, és az ő felelősségük, hogy megvizsgáljanak minden egyes termék tételeiből vett mintát, amelyeket szállítanak a forgalmazási pontokba.