Tejtermékek előnyei

 
kép nagyítása A táplálkozás fontos szerepet játszik az életünkben. Azt szokták mondani, hogy azok vagyunk, amit eszünk, és azt szeretnénk, hogy mi és gyermekeink is egészségesek legyünk. Ezért a Covalact portfoliójában csak egészséges ételek, 100%-ban természetes összetevőkből előállított termékek vannak, amelyeket hagyományos receptek alapján készíttünk el, s amelyek alapvetően szükségesek egy egészséges életvitel számára.

Ami tejtermékek fogyasztását illeti, az orvosok megállapították, hogy ezek a termékek jótékony hatással vannak a szervezet számára. Ösztönzik az immunrendszert, erősítik a csontokat, hasznosak az elhízás megelőzésében, hidratálják a bőrt, s ez csak néhány a sok előnye közül.

A tejtermékek fogyasztása fontos szerepet játszik egészséges táplálkozásban és megfelelő kiegyensúlyozott életvitelben . A szervezetnek szüksége van a tejre a korai szakaszában, az újszülött egész fejlődési folyamatát befolyásolja a tejtermékek fogyasztása az élet első hónapjaiban. Ezért a tej és tejtermékek élvezzete hosszú múltú, és jelen van minden kultúrában. Tejtermékek fontos helyet foglalnak el minden ország gasztronómiai kultúrájában.

A legnagyobb előnye a tejtermékeknek, az a tej magas a kalcium tartalma. A kalcium elengedhetetlen a csontok anyagcseréjében, biztosítva a csontok megefelelő sűrűségét és erősségét. Ezen kívül a kalcium a tejből nélkülözhetetlen más fontos tevékenységekben is, mint a test izom-összehúzódásában, a véralvadásban, az enzimek szabályozásában. Ezen kívül mindannyian egészsegesen szeretnénk megöregedni és az állandó tejtermékek fogyasztása segíthet a csontritkulás, a súlyos betegségek megelőzésében, amelyek kialakulhatnak az előre haladott korral, de el lehet kerülni a tejtermékekben gazdag étrenddel.

A legújabb orvosi vizsgálatok kimutatták, hogy a tej segíthet a fogyásban és a a normális súly fenntartásában. Tanulmányok kimutatták, hogy 400 ml tej napi fogyasztása csökkentheti az elhízás kockázatát akár 70% - al és a kálciumban gazdag étrend gyorsítja a zsírégetést. A zsírmentes tej csak 80 kalóriát tartalmaz 250 ml-ben.

Másik nagy előnye a tejtermékeknek a probiotikumok bevitele a szervezetbe. A probiotikumok olyan élő baktérium kultúrák amelyek a tápcsatornában élnek tökéletes harmóniában, anélkül, hogy bármilyen betegséget is okoznának. Az elmúlt 10 évben, ezek az ártalmatlan baktériumok rengeteg teszten, kivizsgáláson mentek keresztül és így jöttek rá, hogy ezek fontos szerepet játszanak az immunrendszerben. A napi probiotikus bevitel számos betegség kezelésére alkalmas, különösen az emésztési zavarok kezelésében, mint például székrekedés, vagy irritábilis bél szindróma.

A tej és a tejtermékek kivételes táplálkozási tulajdonságaiknak köszönhetöen, a szervezet könnyen asszimilálja.