Miért fogyasszon tejtermékeket?

 
A tejtermékeket nem szabad kihagyni a napi étrendből, mert ezek a kalcium fő forrása és az elégtelen bevitele okozhat növekedési és fejlődési zavarokat a gyermekeknél, egyúttal növeli a súlyos betegségek kialakúlását és a csonttörések kockázatat a felnőtteknél és időseknél egyaránt. adulţi şi vârstnici.

Mikor fogyasztunk tejtermékeket?


kép nagyítása
A tejet általában reggelinél , vagy lefekvéskor fogyasztanak. Mivel a választék nagy, joghurtot lehet enni a nap folyamán bármikor, a fő étkezések vagy az étkezések között is.
Egy alacsony kalóriatartalmú vacsorára ajánlott a friss (éretlen) sajt. Branzica de Casa de la Covalact de Ţara, Fagaras de la Covalact de Ţara sau Branza proaspata slaba de vaci de la Covalact de Ţara ideális élelmiszerek egy könnyű és egészséges vacsorához.

A sajt az egyik legjobb kálcium forrás, ajánlott különösen a gyermekeknek és serdülőknek a csontok erősítésére. Sajtok ajánlottak az időseknek is mivel, hogy megakadályozzák a csontritkulást. A sajtból jobban felszívja a szervezet a kálciumot, mint a tejből. 100 g friss tehén sajtban 90 mg kalcium van.

A tej fontos étel az elhízás elleni küzdelemben. Napi 400 ml tej fogyasztása csökkentheti az elhízás kockázatát akár 70% -ban és a kálciumban gazdag étrend gyorsítja a zsírégetést, segíti fenntartani a harmonikus sziluettet. Ezen kívül, az alacsony zsírtartalmú tej egy olyan élelmiszer amelyet nem szabadna kihagyni azoknak, akik szeretnének elveszíteni egy pár kilót, ideális csemege lévén a kalória szegény étrendüek számára.

A csontritkulás megelőzése végett, a tej és a tejtermékek fogyasztása kell folyamatosan kísérje a kiegyensúlyozott táplálkozást, kell sportolni, dohányzásról leszokni és az alkoholfogyasztást korlátozni. Természetesen az éves orvosi látogatásoknak magukba kell, hogy foglalják csontsűrűség vizsgálatát, különösen a menopauza után.

További részletekért a tejtermékek előnyeiről, abban, hogy hogyan segíthetnek biztosítani egy változatos étrendet, kapcsolatba léphet egy táplálkozási szakértővel.