Covalact története

A Covalact az egyik legnagyobb tejtermék gyártó Romániában, aki már több mint 40 éves hagyománnyal bír ezen a téren.
A vállalat ma több mint 500 alkalmazottat foglalkoztat a sepsiszentgyörgyi és csikszeredai üzemében.

Több mint négy évtizedes fennállása alatt a vállalat számos olyan perióduson ment keresztül ami hozzájárult a jelenlegi fejlettségi szint eléréséhez:
kép nagyítása
A Covalact 1969-ben jött létre, ”a tej begyűjtésével és iparosodásával foglalkozó kovásznai üzem” néven, amely három gyártási részlegből állt, mindegyik részleg különböző típusú termékekre szakosodva. 

kép nagyítása
1990-ben a Covalact az elsők között alakult át többségi állami tőkéjű részvénytársasággá.

1993-ban a cégvezetés elhatározza a cég privatizálásának elindítását.
Így 1994 novemberétől S.C. Covalact S.A. néven szerepel a cégjegyzékben, mint magán cég, összesen 417 részvényessel.
 
 
2003-ban a Covalact partnerségre lépett a holland Campina csoporttal, a Campina joghurt előállítása és vele az egész romániai piac ellátása végett

2007 júniusában a Covalact többségi részvénycsomagot átvette a SigmaBleyzer Southeast European Fund IV. Ezáltal a vállalat egy új fejlődési szakaszba lépett a romániai tejtermékek piacán.

2008 áprilisában a Covalacton keresztül megvették a Primulact és a Lactate Harghita vállalatokat.
Az átvevéstől mostanig a SigmaBleyzer közel 7 millió eurót fektetett be.

Amióta a SigmaBleyzer megvásárolta a Covalact-ot, a cég egy új modernizálási folyamaton ment keresztül, egyre több hangsúlyt fektetve a piaci követelményekre és a romániai fogyasztók igényeire. A Covalact cégcsoport portfóliója ezalatt folyamatosan bővült, mára a forgalom 60%-át az utóbbi három évben piacra dobott új termékek teszik ki.
 

mărește imaginea2010-ben létrejött, a Covalact de Ţară (Falusi Covalact) márka, támogatva volt a TV és a logisztikai projektek bővítésén keresztül.

Egy regionális szinten elosztott márkából 2007-ben , a Covalact de Ţară mostanra egy nemzeti szinten elosztott és ismert márkává nőtte ki magát, s már a szupermarketek polcain, és a kis kereskedőknél is megtalálható.

Ennek következtében a Covalact de Ţară márka ismertsége jelentősen megnövekedett, és a romániai fogyasztók megválasztották a 2011-es év Szupermárkájának, más 16 termék 300 márkája közül.

Jelenleg a Covalact de Ţară márka piacvezető vagy az elsők között van több tejtermék típusban, mint például: Brânzică de Casă, Făgăraș, Brânză proaspătă de vaci, Lapte Bătut, Sana.

Az elkövetkező években a Covalact 4 millió eurót fog befektetni a meglévő termékek bővítése érdekében és új termékek piacra dobásába.


2012-ben a Covalact felavatja az új tejtermékek disztribúciós központját Sepsiszentgyörgyön, egy 5 millió lejes beruházásnak köszönhetően.
A raktár kapacitása 1400 raklap, ami egyenlő több mint 700 tonna termékkel, és kiszolgálja a Covalact csoport sepsiszentgyörgyi és a csíkszeredai üzemeit.

Építve a szerzett hírnévre a jól ismert szlogennel: "Covalact de Tara. Prea bun. Prea ca la tara ", 2012 júniusától kezdve beindul egy új TV kampány, amely 3 különböző reklámból áll, ezek támogatják a márka motor kategóriáit:branzica de casa, branzica Fagaras, joghurt .
Az új kampányt megduplázza az is, hogy a Covalact családból származó termékek csomagolása megváltozik, ezáltal növelve a termékek láthatóságát az üzletek polcain.

TÜV Tanúsítvány

2012-ben a sepsiszentgyörgyi üzem megkapta az ISO 9001 és FSSC 22000 TÜV tanúsítványt. Ezt a tanúsítványt a kölni TÜV Rheinland cégcsoport adja, amelynek 140 éves múltja van és vezető helyet tölt be a németországi hasonló szervezetek között. A cégcsoport felülvizsgálatokat végez és működési tanúsítványokat bocsát ki cégeknek.
A TÜV Tanúsítvány azt igazolja, hogy a sepsiszentgyörgyi üzem a legmagasabb minőségi és élelmiszerbiztonsági szabványok szerint dolgozik.
A TÜV Thüringen által tanúsított ISO 9001 és FSSC 22000 minőségbiztosítási és élelmiszerbiztonsági rendszerben előállított termékek: