se încarcă...
Papanași pufoși cu smântână și dulceață

Papanași pufoși cu smântână și dulceață

Gata să faci cei mai pufoși papanași, cu brânză din belșug, smântână bună și dulceață delicioasǎ?

Ingrediente (3 porții mari):

  • 600 g Brânză de vaci 6% grăsime Covalact de Țară (3 cutii)
  • 2 gălbenușuri
  • 1 plic praf de copt
  • 2 prafuri de sare
  • 270 g făină 000
  • Coaja rasă de la o portocală
  • 1 fiolă esență de vanilie
  • Ulei pentru prăjit
  • Smântână Ardelenească 15% grăsime Covalact de Țară
  • Dulceață de afine, vișine sau fructe de pădure
Brânza de Vaci 6% grăsime
Smântână Ardelenească
Brânza de Vaci 6% grăsime
Smântână Ardelenească

Mod de preparare:

1. Fă aluatul.
Într-un castron, pune brânza Covalact de Tara. Adaugă sarea, praful de copt, gălbenușurile, coaja de portocală și vanilia. Amestecă, apoi încorporează făina, cât mai delicat – doar cu furculița și foarte puțin cu mâna. Secretul papanașilor pufoși e să nu frămânți mult.
2. Lasă aluatul să se odihnească.
Ține-l 20 de minute la temperatura camerei, acoperit doar cu un prosop. Apoi împarte-l în 6 bucăți egale – fiecare va deveni un papanaș: o bilă mare și una mică.
3. Modelează papanașii.
Fă o gaură în mijlocul bilei mari și lărgește ușor. Formează și biluțele mici care vor fi puse deasupra.
4. Prăjește încet.
Încinge uleiul la foc mic și prăjește papanașii timp de ~8 minute. Întoarce-i des, să se gătească uniform. Nu grăbi – așa se vor coace și la interior și vor deveni pufoși.
5. Lasă-i să se răcorească.
Nu-i mânca fierbinți – lasă-i câteva minute. Brânza din interior trebuie să se așeze, altfel ți se va părea că aluatul e crud.

Servește-i cu o lingură generoasă de Smântână Ardelenească 15% de la Covalact de Țară și dulceața preferată. Gustul e prea bun, prea ca la țară!

Mai multe rețete din categoria: Desert