Gata să faci cei mai pufoși papanași, cu brânză din belșug, smântână bună și dulceață delicioasǎ?
1. Fă aluatul.
Într-un castron, pune brânza Covalact de Tara. Adaugă sarea, praful de copt, gălbenușurile, coaja de portocală și vanilia. Amestecă, apoi încorporează făina, cât mai delicat – doar cu furculița și foarte puțin cu mâna. Secretul papanașilor pufoși e să nu frămânți mult.
2. Lasă aluatul să se odihnească.
Ține-l 20 de minute la temperatura camerei, acoperit doar cu un prosop. Apoi împarte-l în 6 bucăți egale – fiecare va deveni un papanaș: o bilă mare și una mică.
3. Modelează papanașii.
Fă o gaură în mijlocul bilei mari și lărgește ușor. Formează și biluțele mici care vor fi puse deasupra.
4. Prăjește încet.
Încinge uleiul la foc mic și prăjește papanașii timp de ~8 minute. Întoarce-i des, să se gătească uniform. Nu grăbi – așa se vor coace și la interior și vor deveni pufoși.
5. Lasă-i să se răcorească.
Nu-i mânca fierbinți – lasă-i câteva minute. Brânza din interior trebuie să se așeze, altfel ți se va părea că aluatul e crud.
Servește-i cu o lingură generoasă de Smântână Ardelenească 15% de la Covalact de Țară și dulceața preferată. Gustul e prea bun, prea ca la țară!