Gata să pregătești o prǎjiturǎ cremoasǎ, delicioasǎ şi parfumatǎ, cu fructe dulci acrișoare deasupra?
Pentru blat:
Pentru umplutură:
Pentru sosul de fructe de pădure:
1. Pregătește blatul crocant.
Topește untul. Mărunțește nucile și migdalele în robot, apoi adaugă biscuiții, zahărul și untul topit. Mixează totul până devine nisipos. Pune compoziția în forma rotundă de copt cu arc, presează bine și coace 15 minute la 175°C. Lasă să se răcească.
2. Fă crema de brânză.
Pune în robot Bulgărașii de brânză Covalact de Țară, Iaurtul cremos, ouăle, mierea, coaja și sucul de portocală, vanilia, sarea și, dacă vrei, un praf de cardamom. Mixează până obții o cremă netedă și aerată.
3. Coace cheesecake-ul.
Toarnă umplutura peste blat. Pune în cuptor, pe raftul de jos, o tavă cu apă – aburii vor păstra prăjitura fină. Coace cheesecake-ul pe raftul de sus timp de 1 oră și 20 minute. Dacă se rumenește prea tare, acoperă-l cu folie de aluminiu. Lasă-l să se răcească lent, pe un grătar.
4. Gătește sosul de fructe.
Fierbe jumătate din fructe cu zahărul, sucul de lămâie și puțină apă, 5-6 minute. Zdrobește fructele, apoi adaugă amidonul dizolvat în apă și amestecă bine. Dă deoparte să se răcorească.
5. Montează și răcește prăjitura.
Presară restul de fructe de pădure peste cheesecake, apoi toarnă sosul gros și parfumat. Dă la frigider cel puțin 4 ore, ideal peste noapte. Desprinde marginile cu un cuțit cald și scoate prăjitura din formă.
Savurează cu cei dragi o felie delicioasǎ cu blat crocant, cremă fină și fructe aromate. Pariem că va deveni prăjitura ta preferatǎ!