Plăcințele de Dragobete

Plăcințele de Dragobete

Gata să pregătești cele mai fragede și dulci plăcințele în formă de inimă, numai bune de Dragobete? Cu un aluat fraged, făcut cu Unt rece de la Covalact de Țară, și un strop de dulceață parfumată – o rețetă simplă, dar cu gust de sărbătoare.

Ingrediente (4 plăcințele):

Pentru aluat:

  • 175 g făină albă cernută
  • ½ linguriță sare
  • ½ lingură zahăr tos
  • 115 g Unt 65% grăsime de la Covalact de Țară, tăiat cuburi
  • 60 ml apă rece

Pentru umplutură:

  • 4 linguri dulceață (de zmeură, căpșuni, cireșe sau ce-ți place)

Pentru glazură:

  • 1 ou bătut
  • 1 linguriță apă
Unt 65% grăsime
Unt 65% grăsime

Mod de preparare:

  1. Pregătește aluatul fraged
    Amestecă făina cu sarea și zahărul. Adaugă Untul Covalact de Țară, rece și tăiat cubulețe. Frământă rapid cu degetele până obții un aluat nisipos. Toarnă apă rece treptat până aluatul se leagă. Nu frământa mai mult de 1 minut.
  2. Odihnește aluatul
    Formează o bilă ușor turtită, învelește-o în folie și pune-o la frigider pentru 30–60 de minute.
  3. Întinde și decupează
    Întinde aluatul rece pe blatul presărat cu făină, până obții o foaie de 0,5–1 cm grosime. Taie 8 inimi cu o formă specială. Păstrează restul de aluat pentru altă ocazie.
  4. Coace baza
    Așază 4 inimi în tavă, pe hârtie de copt, și înțeapă-le ușor cu furculița. Coace-le 10 minute la 180°C, pe grătarul din mijlocul cuptorului.
  5. Asamblează plăcințelele
    Lasă-le să se răcească ușor, apoi unge marginile cu ou bătut. Pune câte o lingură de dulceață în mijloc. Acoperă cu celelalte inimi, presează marginile cu furculița și unge suprafața cu ou.
  6. Coace și servește
    Dă plăcințelele la cuptor încă 15–20 de minute, până devin rumene și crocante. Lasă-le să se răcorească, apoi, dacă vrei, pudrează cu zahăr. Sunt delicioase calde, dar și reci.

Plăcințelele de Dragobete aduc în farfurie arome dulci și bucuria unor momente petrecute împreună!

Mai multe rețete din categoria: Desert