Pască fără aluat

Pască fără aluat

Gata să pregătești o pască pufoasă, aromată și numai bună de pus pe masă?

Ingrediente:

  • 100 g stafide (jumătate aurii, jumătate brune)
  • 100 ml apă caldă + 2 linguri rom
  • Coaja rasă de la o lămâie (sau portocală)
  • 1 plic de zahăr vanilat (sau 1 linguriță esență de vanilie)
  • 5 ouă (gălbenușurile separate de albușuri)
  • 8 linguri de zahăr
  • 600 g Brânză de vaci 6% grasime Covalact de Țară
  • 5 linguri de făină albă + 1 plic praf de copt
  • Un praf de sare
  • Puțin Unt 82% grăsime Covalact de Țară
Brânza de Vaci 6% grăsime
Unt 82% grăsime
Brânza de Vaci 6% grăsime
Unt 82% grăsime

Mod de preparare:

1. Pregătește forma și stafidele.
Încinge cuptorul la 180°C. Tapetează fundul unei forme rotunde cu hârtie de copt, unge lateralele cu unt și presară puțină făină sau griș. Pune stafidele într-un bol mic, toarnă peste ele apa caldă și romul, apoi lasă-le 10 minute să se umfle.
2. Fă baza cu ouă și zahăr.
Într-un castron mare, freacă bine gălbenușurile cu zahărul, coaja rasă și zahărul vanilat. Amestecă până devin o cremă deschisă la culoare.
3. Încorporează brânza și ingredientele uscate.
Adaugă Brânza de vaci Covalact de Țară plină de savoare – apoi amestecă până obții o compoziție omogenă. Pune făina, praful de copt și un praf de sare, amestecând în continuare.
4. Bate albușurile.
Într-un alt bol, bate spumă tare albușurile cu un praf de sare. Cu mișcări delicate, încorporează-le în amestecul cu brânză. La final, adaugă stafidele scurse.
5. Coace pasca.
Toarnă compoziția în formă, nivelează frumos și coace 15 minute la 180°C. Apoi redu temperatura la 160°C și mai coace încă 40 de minute, până când se rumenește bine și trece testul scobitorii.

Scoate pasca din cuptor, las-o să se răceasca, feliaz-o frumos si bucurǎ-te de acest preparat gustos!
Poftă prea bună, prea ca la țară!

Mai multe rețete din categoria: Desert