se încarcă...
Minibiscuiți

Minibiscuiți

Gata să faci niște minibiscuiți fragezi, rumeni și buni de-ți vine să-i mănânci goi? Cu Lapte Bătut și Unt de la Covalact de Țară, aluatul iese pufos și plin de gust și minibiscuiții numai buni pentru un mic dejun sau o gustare rapidă.

Ingrediente (20 bucăți):

  • 275 g făină albă
  • 20 g zahăr
  • 15 g praf de copt
  • 5 g sare
  • 1 linguriță bicarbonat
  • 125 g Unt 82% grăsime de la Covalact de Țară (tăiat cubulețe)
  • 180 ml Lapte Bătut Covalact de Țară
Unt 82% grăsime
Lapte Bătut
Unt 82% grăsime
Lapte Bătut

Mod de preparare:

  1. Pornește cuptorul
    Încălzește cuptorul la 200°C și tapetează o tavă cu hârtie de copt.
  2. Amestecă ingredientele uscate
    Într-un bol mare, cerne făina și amestec-o cu zahărul, praful de copt, sarea și bicarbonatul.
  3. Încorporează untul
    Adaugă untul rece tăiat cuburi și frământă ușor cu vârfurile degetelor până obții un aluat cu textură nisipoasă – untul să rămână vizibil pe alocuri.
  4. Adaugă laptele bătut
    Fă o adâncitură în mijlocul aluatului și toarnă laptele bătut. Amestecă cu o spatulă, doar cât să se lege.
  5. Frământă ușor
    Strânge aluatul cu mâna pudrată cu făină și frământă-l ușor, doar cât să capete formă.
  6. Întinde și decupează
    Pune-l pe blatul presărat cu făină, întinde-l cu sucitorul până la grosimea de 1,5–2 cm. Taie discuri cu o formă rotundă de 5 cm diametru – apasă drept în jos, fără să răsucești.
  7. Coace minibiscuiții
    Așază-i în tavă, cu spațiu între ei, și coace-i 15 minute, până devin frumos rumeni.

Minibiscuiții se fac repede, pot fi serviți calzi, cu unt, miere sau gem și sunt perfecți de ronțăit lângă o cană cu Lapte de la Covalact de Țară.

Mai multe rețete din categoria: Gustare