Înghețată tricoloră cu fructe și Iaurt Cremos

Înghețată tricoloră cu fructe și Iaurt Cremos

Gata să pregătești o înghețată de vară, gustoasă, răcoritoare și colorată, cu Iaurt Cremos de la Covalact de Țară? Perfectă pentru copii, dar și pentru pofticioșii mai mari!

Ingrediente:

Pentru stratul de iaurt:

  • 450 g Iaurt Cremos 5% grăsime Covalact de Țară
  • 4 linguri de zahăr
  • 1 linguriță esență de vanilie

Pentru stratul cu fructe:

  • 350 g căpșuni sau fructe de pădure
  • 2 linguri de zahăr

Pentru stratul cu lămâie:

  • 350 ml apă
  • 120 ml suc de lămâie
  • Coajă rasă de lămâie
  • 125 g zahăr

Iaurt Cremos 5% grăsime
Iaurt Cremos 5% grăsime

Mod de preparare:

  1. Prepară siropul de lămâie
    Pune la fiert apa cu zahărul și coaja de lămâie. Când începe să fiarbă ușor, ia de pe foc, strecoară coaja și lasă să se răcorească. Adaugă sucul de lămâie și dă la congelator.
  2. Pregătește crema de iaurt
    Amestecă Iaurtul Cremos Covalact de Țară cu zahărul și esența de vanilie, până obții o cremă fină și aromată.
  3. Fă piureul de fructe
    Pasează căpșunile (sau fructele de pădure) cu zahărul, până obții un piure consistent.
  4. Asamblează înghețata
    În forme pentru înghețată sau pahare de plastic, toarnă straturile în ordinea: piure de fructe, cremă de iaurt, apoi siropul de lămâie. Pune la congelator pentru câteva ore.

Cu straturi colorate și arome care se completează de minune, înghețata tricoloră e un desert care te încântă la orice vârstă.

Mai multe rețete din categoria: Desert