Gata să pregătești o tavă cu dovlecei umpluți, moi, rumeni și plini de brânză gustoasa? Sunt ușori, gustoși și merg de minune cu smântână bunǎ!
1. Pornește cuptorul și pregătește tava.
Preîncălzește cuptorul la 180°C și unge o formă termorezistentă cu Unt Covalact de Țară.
2. Taie și scobește dovleceii.
Taie capetele dovleceilor, apoi taie fiecare dovlecel în două, pe lungime. Cu o linguriță, scobește mijlocul ca să faci loc umpluturii.
3. Înmoaie dovleceii.
Oparește jumătățile de dovlecei în apă clocotită sau gătește-le câteva minute la abur, până se înmoaie ușor. Scurge-le bine într-o strecurătoare.
4. Pregătește umplutura.
Într-un bol, amestecă Bulgărașii de brânză Covalact de Țară cu ouăle, făina, mărarul tocat și 80% din Cașcavalul Penteleu ras. Asezonează cu piper și sare (cu grijă, cașcavalul e deja sărat). Vei obține o umplutură moale și cremoasă.
5. Umple și coace dovleceii.
Așază cu grijă jumătățile de dovlecel în forma unsă. Umple-le cu compoziția de brânză și presară restul de cașcaval deasupra. Coace totul timp de 30 de minute, până când se rumenesc frumos și se umflă ușor.
Servește-i calzi, cu o lingură de Smântână Covalact de Țară deasupra și bucură-te de o mâncare ușoară, prea bunǎ, prea ca la țară!