Dovlecei umpluți cu brânză

Dovlecei umpluți cu brânză

Gata să pregătești o tavă cu dovlecei umpluți, moi, rumeni și plini de brânză gustoasa? Sunt ușori, gustoși și merg de minune cu smântână bunǎ!

Ingrediente:

  • 3 dovlecei tineri, de mărime potrivită
  • 1 cutie Bulgărași de brânză cu smântână Covalact de Țarǎ
  • 2 ouă
  • 80 g Cașcaval Penteleu Covalact de Țarǎ
  • 1 lingură făină albă, cernută
  • 1 legătură de mărar verde, tocat
  • Sare și piper negru proaspăt măcinat
  • Puțin Unt 82% grăsime Covalact de Țară pentru uns tava
  • Smântână 20% grăsime Covalact de Țară  pentru servit
Cașcaval Penteleu
Unt 82% grăsime
Smântână 20% grăsime
Bulgărași de Brânză cu Smântână
Cașcaval Penteleu
Unt 82% grăsime
Smântână 20% grăsime
Bulgărași de Brânză cu Smântână

Mod de preparare:

1. Pornește cuptorul și pregătește tava.
Preîncălzește cuptorul la 180°C și unge o formă termorezistentă cu Unt Covalact de Țară.
2. Taie și scobește dovleceii.
Taie capetele dovleceilor, apoi taie fiecare dovlecel în două, pe lungime. Cu o linguriță, scobește mijlocul ca să faci loc umpluturii.
3. Înmoaie dovleceii.
Oparește jumătățile de dovlecei în apă clocotită sau gătește-le câteva minute la abur, până se înmoaie ușor. Scurge-le bine într-o strecurătoare.
4. Pregătește umplutura.
Într-un bol, amestecă Bulgărașii de brânză Covalact de Țară cu ouăle, făina, mărarul tocat și 80% din Cașcavalul Penteleu ras. Asezonează cu piper și sare (cu grijă, cașcavalul e deja sărat). Vei obține o umplutură moale și cremoasă.
5. Umple și coace dovleceii.
Așază cu grijă jumătățile de dovlecel în forma unsă. Umple-le cu compoziția de brânză și presară restul de cașcaval deasupra. Coace totul timp de 30 de minute, până când se rumenesc frumos și se umflă ușor.

Servește-i calzi, cu o lingură de Smântână Covalact de Țară deasupra și bucură-te de o mâncare ușoară, prea bunǎ, prea ca la țară!

Mai multe rețete din categoria: Fel principal