Gata să pregătești o ciulama cremoasă, gustoasă și cu iz de mâncare ca la mama acasă? Hai să-ncepem!
1. Fierbe carnea.
Taie puiul cubulețe sau fâșii și pune-l la fiert în apă cu puțină sare. Spumează dacă e nevoie, apoi lasă să fiarbă la foc mic până carnea e fragedă. Păstrează zeama.
2. Călește ceapa.
Într-o cratiță, topește Untul Covalact de Țară, adaugă ceapa tocată mărunt și las-o să se înmoaie ușor, fără să se rumenească.
3. Fă rântașul.
Presară făina peste ceapă și amestecă bine. Las-o 1-2 minute, apoi toarnă treptat supa de pui, amestecând continuu ca să nu se formeze cocoloașe. Vei obține un sos gros și catifelat.
4. Adaugă smântâna și carnea.
Pune Smântâna Covalact de Țară în sos – e atât de fină și gustoasă, că se topește frumos în mâncare. Adaugă și carnea fiartă, asezonează cu sare și piper după gust și mai lasă totul pe foc 5 minute.
5. Servește cu verdeață.
Presară pătrunjel proaspăt tocat și servește ciulamaua caldă, alături de mămăligă aburindă sau pâine de casă.
O lingură, două… și nu te mai saturi de ciulamaua asta prea bună, prea ca la țară!