se încarcă...
Chec aperitiv

Chec aperitiv

Gata să pregătești un chec moale, pufos și gustos, care merge de minune la mic dejun, gustare sau pachet pentru drum?

Ingrediente (o tavă):

  • 2 cutii de Brânză Fină de la Covalact de Țară (400 g)
  • 2 ouă + 1 gălbenuș
  • 6–7 g praf de copt
  • 200 g griș
  • 1 linguriță rasă de sare
  • ½ linguriță turmeric
  • ½ linguriță boia iute
  • ½ linguriță pudră de usturoi
  • ½ ardei gras roșu (80–90 g)
  • 100 g șuncă presată
  • 50–60 g cârnăciori sticks, tăiați felii
  • Puțin ulei pentru uns tava
Brânză Fină de Vaci
Brânză Fină de Vaci

Mod de preparare:

  1. Pregătește cuptorul.
    Încălzește cuptorul la 200°C, căldură sus-jos, fără ventilație.
  2. Amestecă baza de aluat.
    Baza pentru acest chec aperitiv este Brânza Fină de la Covalact de Țară – este cremoasă, gustoasă, catifelată și se încorporează perfect în aluatul de chec. Peste ea adaugă ouăle plus gălbenușul, praful de copt, o linguriță rasă de sare, turmericul, boiaua iute și pudra de usturoi. Omogenizează. Nu sări peste ingredientul iute – o cantitate mică de iuțeală întotdeauna face mâncarea mai gustoasă. De asemenea, trebuie să știi că o cantitate mai mare de pudră de usturoi va face exteriorul checului mai închis la culoare.
  3. Încorporează grișul și restul ingredientelor.
    Adaugă grișul peste amestecul de ou și brânză și încorporează-l ușor, până obții o compoziție consistentă, dar nu prea tare. Taie șunca și cârnăciorii în feliuțe și toacă ardeiul roșu cubulețe. Dacă șunca este umedă, tamponeaz-o cu hârtie absorbantă – ingredientele prea umede pot altera structura checului. Amestecă totul în aluat.
  4. Coace până e rumen și bine legat.
    Transferă aluatul într-o tavă pentru cuptor unsă cu puțin ulei (25×10 cm). Dă tava la cuptorul preîncălzit până când checul este rumen la suprafață, se desprinde de marginile tăvii și o scobitoare introdusă în centru iese curată (~50 de minute).

Moale și sățios, checul aperitiv merge de minune lângă un pahar de Sana sau pus într-un platou cu de toate.

Mai multe rețete din categoria: Desert