

Gata să coci niște brioșe aromate, pufoase şi delicioase?
1. Amestecă ingredientele uscate.
Într-un bol, combină făina cu cacaoa, praful de copt și sarea. Amestecă bine pentru o distribuție uniformă.
2. Pregătește untul topit.
Topește Untul Covalact de Țară, fără să-l fierbi. Lasă-l deoparte să se răcorească.
3. Bate ouăle cu zahărul.
Într-un bol mare, sparge ouăle, adaugă zahărul brun, zahărul aromat și coaja de portocală. Bate 2–3 minute, până compoziția devine pufoasă și deschisă la culoare.
4. Încorporează lichidele și făina.
Amestecă Laptele Bătut Covalact de Tara cu untul topit și toarnă peste ouă. Adaugă și amestecul de făină. Omogenizează mai întâi cu lingura, apoi mixează scurt – doar 20–30 secunde.
5. Lasă aluatul la rece.
Acoperă aluatul cu folie alimentară și pune-l la frigider minimum 1 oră (sau peste noapte). Astfel, faina se hidratează, iar brioșele ies mai pufoase.
6. Porționează în forme și coace.
Preîncălzește cuptorul la 250°C. Toarnă aluatul în forme pentru brioșe, tapetate cu hârtiuțe. Când pui tava în cuptor, scade temperatura la 210°C. Coace 17–18 minute, până când brioșele trec testul scobitorii.
Bucurǎ-te in tihnǎ de aceste brioșe moi, pufoase şi gustoase, cu aromă uşoarǎ de portocală!