Salată de primăvară cu sos de Iaurt Covalact de Ţară si mărar



Ingrediente:

3 ouă
160 g Iaurt cremos Covalact de Ţară
3 linguri maioneză / pentru o variantă mai uşoară se poate înlocui cu 2 linguri ulei de măsline)
1/2 ceapă roşie tocată mărunt
3 linguri mărar proaspăt tocat
3 linguri oţet de mere
Sare, piper negru proaspăt măcinat
Diferite verdeţuri: salată verde, frunze păpădie / rucola, lobodă, spanac verde, frunze de ridichi
4 – 5 ridichi tăiate în felii subţiri

 Mod de preparare:


1. Se fierb ouăle: 1 minut în clocot, lăsate apoi 10 minute sub capac, apoi puse în apă rece cu gheată şi curăţate şi se taie în felii sau în bucati.
2. Într-un castron, se bate cu telul sosul alcătuit din iaurt, maioneză, mărar, oţet, sare şi piper.
3. Verdeţurile se amestecă într-un castron încăpător.
4. Se aşează deasupra feliile de ridichi şi de ou.
5. Se toarnă dressingul şi se amestecă la masă, atunci când salata este servită.
În bucătărie la Chiva
Prăjitură ușoară cu brânzică de casă si smântână Covalact de Țară

Prăjitură ușoară cu brânzică de casă si smântână Covalact de Țară

Mod de preparare: Preîncălzeşte cuptorul la 160 grade Celsius. Pune grătarul cuptorului în treimea inferioară a acestuia. Unge cu ulei fundul şi lateralele unei forme de prăjitură cu arc. ...
Tot articolul
Pască

Pască

Mod de preparare: Coca se împarte în două: o porție de aprozimativ 200 de grame pentru decor și restul pentru foaie. Alutatul de cozonac se întinde într-o foaie groasă de 6-7 ...
Tot articolul
Cartofi umpluţi cu carne de miel şi Caşcaval Rucăr Covalact de Țară

Cartofi umpluţi cu carne de miel şi Caşcaval Rucăr Covalact de Țară

Mod de preparare: 1. Preîncălzeşte cuptorul la 200 grade Celsius. Pregăteşte o tavă care merge la cuptor – tapetează-i fundul cu folie de aluminiu. Înţeapă cartofii cu furculiţa de cât ...
Tot articolul
Pască gustoasă fără aluat, cu brânză grasă de vaci Covalact de Țară

Pască gustoasă fără aluat, cu brânză grasă de vaci Covalact de Țară

Mod de preparare: 1. Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius. Tapetează cu hârtie de copt fundul unei forme rotunde, unge lateralele cu unt şi presară cu făină sau griş, ca pasca să ...
Tot articolul